Morfină: Cât timp rămâne în sistem?

Morfină: Cât timp rămâne în sistem?

Morfina este un medicament opioid puternic care poate ameliora durerea, poate induce somnolență și, la unii oameni, poate provoca sentimente de euforie. Este potențial foarte captivant.

În Statele Unite, între 1999 și 2018, aproape 450.000 de oameni au murit din cauza supradozelor de opioide, inclusiv a supradozelor de morfină. Unii oameni care devin dependenți de morfină trec ulterior la droguri de stradă, cum ar fi heroina.

Persoanele care încearcă să renunțe la utilizarea morfinei pot constata că simptomele de retragere se agravează pe măsură ce medicamentul își părăsește sistemul.

Mamele care alăptează pot dori să știe cât timp rămâne medicamentul în laptele matern, în timp ce persoanele supuse proiecțiilor de droguri la locul de muncă pot să -și facă griji cu privire la testele pozitive de droguri.

Cât timp durează pentru ca morfina să părăsească corpul unei persoane depinde de numeroși factori, inclusiv cât de mult iau, metabolismul, vârsta, dimensiunea corpului și sănătatea generală. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Efectele morfinei includ:

 • Ameliorarea durerii
 • somnolență
 • Modificări ale stării de spirit și comportament
 • sentimente de euforie sau wellness

efecte secundare

Efectele secundare ale morfinei includ:

 • Respirația încetinită
 • Modificări ale ritmului cardiac
 • Tensiunea arterială scăzută
 • Dureri de stomac, inclusiv diaree, greață și vărsături

Unele persoane https://produsrecenzie.top/prostaline/ pot, de asemenea, Experimentați efecte secundare legate de modul în care iau morfina. De exemplu, injecțiile de morfină pot provoca durere sau iritație la locul injecției.

Unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale morfinei este toleranța. În calitate de toleranță a unei persoane pentru construcțiile de droguri, au nevoie de mai multă morfină pentru a obține aceleași rezultate pe care le -au obținut odată cu mai puțin.

Dacă oamenii continuă să folosească morfina, poate duce la dependență și dependență.

Cei care dezvoltă o dependență de morfină pot experimenta pofte intense între doze sau simt că au nevoie de morfină pentru a fi „normal”.

Cronologia efectelor

Cronologia efectelor morfinei depinde de mai mulți factori, inclusiv de modul în care o persoană ia medicamentul, cât de mult o iau și dacă a dezvoltat o toleranță la aceasta.

Morfina injectabilă scutește durerea în 5-20 de minute. Amenajarea durerii se ridică în jurul valorii de 60 de minute și durează un total de 3-4 ore. Celelalte efecte ale medicamentului urmează, în general, o linie similară.

Morfina orală durează puțin mai mult până la muncă, dar ameliorarea durerii atinge aproximativ 60 de minute după luarea medicamentului. Ameliorarea durerii și alte efecte secundare se uzează de obicei în 4-6 ore.

Cât timp rămâne morfina în sistem?

Metaboliții morfinei rămân în corp chiar și după ce o persoană nu mai simte efectele medicamentului.

Persoanele supuse testării medicamentelor morfine ar trebui să întrebe despre sensibilitatea testului. Cu cât testul este mai sensibil, cu atât este mai probabil să detectezi morfina. Testele extrem de sensibile pot produce, de asemenea, false pozitive.

Sângele

Testele de sânge pentru morfină arată un rezultat negativ mai rapid decât alte teste. Acest lucru se datorează faptului că morfina atinge concentrații de sânge de sânge în decurs de 1 oră sau mai mult de utilizare.

Corpul metabolizează rapid medicamentul, iar timpul de înjumătățire sau timpul necesar pentru ca organismul să metabolizeze jumătate din doză, este de doar 1,5-4,5 ore.

Lungimea de înjumătățire a morfinei înseamnă că de obicei va ieși din sânge în câteva ore, iar un test de sânge va fi aproape întotdeauna negativ într-o zi sau două.

urină

Morfina iese din urină relativ rapid. În funcție de dimensiunea ultimei doze, metabolismul unei persoane, câtă apă consumă și factori similari, un eșantion de urină este de obicei negativ în 12-36 de ore.

probe de morfină de urină testează pentru toate opioidele și sunt foarte sensibile. Fals pozitive sunt comune. Unele dovezi sugerează că consumul chiar și pentru o singură sămânță de mac poate declanșa un rezultat pozitiv al testului.

laptele matern

Morfina poate intra în lapte matern, dar cantitatea medicamentului și durata de timp în care rămâne acolo depinde de dozare și de alți factori.

O analiză a mamelor care alăptează care au primit morfină într -o epidurală a constatat că concentrațiile medicamentului au atins la 30 de minute după ultima doză de medicament. Timpul de înjumătățire în lapte a fost de 3 ore.

Un alt studiu asupra femeilor care au primit morfină în epiduralele lor a evaluat nivelul de lapte matern al medicamentului la diferite intervale. Concentrațiile de morfină au fost cele mai mari la 3,2 ore după doză. Până la 24 de ore, nu a existat o morfină detectabilă în lapte.

Femeile care pot lua morfină în timp ce alăptarea ar trebui să vorbească cu medicul lor despre siguranța utilizării acestui medicament în timp ce alăptează.

păr

Morfină rămâne în păr cel mai lung. Pe măsură ce părul crește, noua creștere a părului nu poate avea dovezi de utilizare a morfinei, dar părul mai în vârstă poate prezenta semne de utilizare a morfinei pentru o perioadă îndelungată.

Un studiu din 2016 a constatat că morfina era încă detectabilă în păr la 90 de zile după ce o persoană a încetat să o folosească.

retragere

Perioada de timp necesară pentru a se retrage din morfină depinde de mai mulți factori, inclusiv:

 • Dacă o persoană se oprește utilizarea imediat sau treptat
 • Cât de des folosește o persoană morfină
 • Mărimea ultimei doze de morfină

Simptomele de retragere încep de obicei în jurul timpului pe care o persoană le -ar lua Următoarea doză de morfină și devin constant mai grave în câteva ore.

Simptomele retragerii tind să ajungă la vârf în câteva zile. După acest punct, simptomele de retragere fizică se pot îmbunătăți, dar poftele psihologice tind să dureze mult mai mult, uneori luni sau ani.

Ajutor cu dependență și retragere este disponibil de la Administrația serviciilor de abuz de substanțe și de sănătate mintală (SAMHSA).

Oricine poate apela la linia de asistență națională SAMHSA la 1-800-662-Help- (4357) în orice moment. Linia este confidențială și gratuită, 24/7, 365 de zile din an prezența sa.

Chiar și atunci când morfina iese complet din corp, o persoană poate simți efectele ulterioare ale utilizării morfinei, inclusiv poftele și retragerea, timp de câteva zile.

Persoanele cu îngrijorări cu privire la nivelurile de morfină din corpul lor, au în vedere renunțarea la morfină sau alăptarea unui copil sau a unui copil mic ar trebui să consulte un medic pentru îndrumare.

 • alcool/dependență/droguri ilegale
 • Durere/Anestezice
 • Sarcina/Obstetrică

Știri medicale astăzi au o aprovizionare strictă Orientări și atrage doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .